УСЛУГИ:

Во ВИЗИА се грижиме секој пациент да ја добие потребната услуга во најкратко време

ОПЕРАЦИИ:

На секој начин се стремиме да операциите бидат што помалку непријатно чувство

ОПРЕМА:

Поседуваме комплетна компјутеризирана опрема од последна генерација

ПОВЕЌЕ
ПОВЕЌЕOperacii.html
ПОВЕЌЕOprema.html

ВИЗИА Е БРОЈ ЕДЕН ОЧНА БОЛНИЦА ВО МАКЕДОНИЈА ОД 2002 И се докажа со многубројни задоволни пациенти како од прегледите така и од оперативните ЗАФАТИ.

 
 

На секој пациент над 40 години се мери очен притисок со компјутеризиран воздушен тонометар

За откривање на оштетувањата настанати на очниот нерв

Вежби за поправање на видот и исправување на очите уште од најрана детска возраст

Прегледот за диоптрија е лесен, брз и потполно компјутеризиран


Лесно видливи сите проблеми во внатрешноста на окото.

за снимање на очното дно во тесна зеница со најнова технологија на Автофотофлуоресценција

Детална 3Д анализа на рожницата пред ласерска корекција на диоптрија

Апарат со помош на кој се гледа структурата на ретината во клеточни ниво. Неопходен при сите промени во макулата и оптичкиот нерв.

Корекција на секундарна катаракта и ласерска трабекулектомија

Максимална прецизност во одредувањето на интраокуларната леќа пред операцијата на катаракта.

Единствен од таков вид во Македонија

Последна генерација на Yellow 577nm Laser за фотокоагулација на ретината при Дијабетска Ретинопатија

 1. Диоптрија

 2. Очен Притисок

 3. Ехографија

 4. Видно Поле

 5. Оптичка Биометрија

 6. Пахиметрија

 7. Фундус Камера

 8. ОЦТ

 9. Вежби за Страбизам

 10. Корнеална Топографија

 11. ЈАГ Ласер

Одредување Диоптрија

Очен Притисок

Ехографија со биометрија

Видно поле

Canon CR2 Fundus Camera

LightMed

Yellow Laser

Страбизам   вежби

Корнеална    Топографија

OCT   

на ретина

YAG Laser

Оптичка Биометрија